Grönkålssallad med tahini och sesam
Laga smart efter jul. Använd resterna från julbordet till en god grönkålssallad med julskinka och asiatisk tahinidressing. Quinoa eller bulgur gör salladen mättande. Toppa med sesamfrön och torkade tranbär eller russin.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2017
Ingredienser
4 portioner
1/2 dl tahini
1 msk japansk soja
1/2 dl vatten
1 tsk sesamolja
1 msk honung
1/2 riven vitlöksklyfta
2 tsk vinäger
2 morötter
200 g strimlad grönkål
1 msk olivolja
1 krm salt
4 dl kokt quinoa eller bulgur
200 g strimlad julskinka eller kassler
1 msk rostade, vita sesamfrön
1 dl torkade tranbär eller russin
För alla
Fri från laktos och mjölkprotein, men kontrollera innehållet i skinkgriljeringen.
Gör glutenfri: välj quinoa (bulgur innehåller gluten). Välj julskinka med glutenfri griljering.
Gör äggfri: välj julskinka med äggfri griljering.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2421 KJ / 578 kCal
Fett17 g
Salt3.18 g
Kolhydrater75 g
Protein26 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer