Grönsakslasagne med mozzarella
![Grönsakslasagne med mozzarella](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_164607/cf_259/gronsakslasagne_med_mozzarella.jpg)
Få rätter går upp mot en riktigt bra lasagne. Och det måste inte vara kött i för att det ska bli en lyckad middag. Den här vegovarianten får det verkligen att vattnas i munnen. Bygg lager på lager och toppa med mozzarella och parmesan.
![Grönsakslasagne med mozzarella](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_164607/cf_259/gronsakslasagne_med_mozzarella.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Grönsaker
1 gul lök
300 g fryst grönmix
300 g fryst wokmix
500 g krossade tomater
1 grönsaksbuljongtärning
1/2 tsk timjan
2 tsk vit balsamvinäger
380 g bönmix
salt
svartpeppar
Sås
8 dl mjölk (3%)
2 msk majsstärkelse
150 g riven gratängost
200 g färska lasagneplattor
125 g mozzarella
Till servering
sallad
färskriven parmesan
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfria lasagneplattor.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och mozzarella.
Gör äggfri: välj äggfria lasagneplattor. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym (parmesanosten).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer