Gröt i blöt

Betyg 2.4 av 5.
8 personer har röstat
1
Gröt i blöt

Gröt är nyttig, gott och passar strålande att äta som stadig frukost! Den här gröten innehåller massa goda ingredienser som rågkross, kruskali, linfrön, russin, katrinplommon och fikon. Servera den varma gröten med kall mjölk och njut!

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2010

Gröt i blöt

Ingredienser

1 portioner
1/2 dl  rågkross
1 msk  kruskakli
1 msk  hela linfrön
1 msk  russin
2   katrinplommon
1   fikon
1 1/2 dl  vatten
4/5 dl  vatten till kokning
1 krm  salt
ev mjölk till servering

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.4 av 5.
8 personer har röstat

Kommentar

Gröt går ju att individualisera i oändlighet. Själv föredrar jag denna gröt utan katrinplommon, russin och vattnet till kokning. Då får man en mindre söt och mer fast gröt.

Niclas

2016-03-06

Testa liknande recept

Fruktgröt
Betyg 3.1 av 5.
16 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Frukostbröd med havre
Betyg 4 av 5.
138 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rågkakor
Betyg 3.3 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lingonlimpa med gräddfil
Betyg 3.9 av 5.
28 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Danskt surdegsbröd med pumpakärnor och torkad frukt
Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lingonbröd med citronfärskost
Betyg 4.1 av 5.
21 personer har röstat
Över 60 min att tillaga