Grötbröd med majsröra och kalkon
![Grötbröd med majsröra och kalkon](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_210177/cf_259/grotbrod_med_majsrora_och_kalkon.jpg)
När du blir hungrig och snabbt behöver ett bra mellanmål då passar det här receptet perfekt. Det här nyckehålsmärkta mellisreceptet ger dig bra mättnad och energi. Gott bröd är grunden, på det lägger du en färskost- och majsröra och toppar med kalkon och gräslök. Klart att servera!
![Grötbröd med majsröra och kalkon](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_210177/cf_259/grotbrod_med_majsrora_och_kalkon.jpg)
Ingredienser
1 portion
2 msk majskorn
1 1/2 msk färskost (15%)
1 tsk tomatpesto
1 skiva grötbröd eller annat fullkornsbröd
1/2 tsk färsk gräslök
2 skivor kalkon
För alla
Kontrollera noga innehållet i peston och brödet.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut färskost mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt och välj mjölkproteinfri pesto.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja pesto utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi661 KJ / 159 kCal
Fett7 g
Salt1 g
Kolhydrater15 g
Protein8 g
Kommentarer