Grov tartar på vånölax

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
0
Grov tartar på vånölax

Ett lyxigt och spännande recept på grov tartar på vånölax som kan serveras som exempelvis förrätt. Du gör det av bland annat laxfilé, gräddfil, gurka, äpple, majonnäs, dijonsenap och honung. Garnera härligheten med gräslök, dill och rom!

Grov tartar på vånölax

Ingredienser

4 portioner
1 l  vatten
2 msk  salt
600 g  färsk laxfilé (skinn och benfri)
3 dl  gräddfil
200 g  gurka
100 g  grönt, syrligt äpple
1 dl  majonnäs
riven pepparrot på tub
salt
nymald svartpeppar

Senapsdressing

1 msk  dijonsenap
1 msk  vatten
flytande honung

Garnering

1   litet knippe fint skuren gräslök
dill
4 tsk  forellrom

Till servering

rågbröd av surdeg
nymald svartpeppar
flingsalt

Gör så här

Tips

Nykokt färskpotatis är gott som tillbehör och om man vill göra anrättningen matigare!
1. Tvätta och koka potatisen med salt och ett par krondillskronor.
2. Häll av kokvattnet, plocka upp krondillen.
3. Servera nykokt potatis i skål, toppa med rikligt med färsk dill.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Rimlag med citron
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Veganska snittar - avokadosnittar med pepparrot och dill
Betyg 4.6 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pepparrot- och forellromspotatis
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Laxinlindad torskrygg med grönkålstimbal
Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Toast med kalkon- och avokadosallad
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rimmad torskrygg med honungsmorötter- Noshi
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga