Grundrecept frasvåfflor
Perfekt frasiga våfflor som kan varieras i oändlighet till frukost, brunch, lunch eller mellanmål. Ja, man får faktiskt äta våfflor till middag också! Bästa våffelsmeten ger frasvåfflor som inte är flottiga och som släpper fint från våffeljärnet. Lägg dem på galler tills det är dags att äta dem så håller de sig varma. Servera med sylt och grädde, eller något annat gott.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2018
Ingredienser
8-10 st
125 g smör (+ extra till gräddning)
2 1/2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
1 ägg
1 tsk bakpulver
1 krm salt
ev 1 msk strösocker
2 dl kallt vatten
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt mjölk och matfett mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Receptet har uppdaterats februari 2024.
Näringsvärdet är beräknat per våffla, för 8 våfflor.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1070 KJ / 255 kCal
Fett15 g
Salt0.5 g
Kolhydrater25 g
Protein5 g
Kommentarer
Väldigt frasiga o goda men man måste grädda dom väl för att få dom riktigt frasiga. En klar favorit,
Daisy
2024-08-12Bästa receptet,blev så frasiga😋
Elisabeth
2024-06-30Har provat olika våfflel recept det här är bästa. Det blir Frasiga våfflor.
Ramzieh
2024-04-13