Grundrecept saft

Koka din egen saft! Det här receptet ger kalasgod saft och passar till all sorts bär. Ett utmärkt sätt att ta till vara sommarens bärskörd. Blanda gärna flera sorters bär som hallon, vinbär och jordgubbar till din alldeles egna hemkokta blandsaft.

Ingredienser
ca 2 liter
3 l bär (t ex. hallon, vinbär, jordgubbar eller björnbär)
1 l vatten
6 dl strösocker
1/2 tsk natriumbensoat
Kommentarer
Ska testa göra en dag men hur mycket saft blir det och kan man halvera ingredienserna? Mvh Mattias
Mattias
2025-03-15Hej Mattias! Receptet blir ca 2 liter saft och det går utmärkt att halvera receptet. Hälsningar Niclas
ICA-köket
2025-03-17Aldrig gjort saft, så vet inte vad ”Skumma väl” innebär.
Björn
2024-01-17Hej Björn! Bra fråga! Det betyder att man tar bort skummet som bildas på ytan när man kokar saften. Det tar man bort för att det kan finnas smuts i det. Om man skummar väl, alltså noga, så blir hållbarheten på saften eller sylten längre. Lycka till! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2024-01-22Är detta ett recept för koncentrerad saft?
Janni
2024-01-03Hej Janni! Jag det är koncentrerad saft som sedan blandas när den ska drickas. Vänliga hälsningar Harriet
ICA-köket
2024-01-04