Grynotto med champinjoner, dragon och rostad selleri
Grynotto är som risotto men med matvete i stället för ris. I den här grynotton rör du dessutom ner smakrik rotselleri och champinjoner som lagas i ugnen. Smakrikt härligt krämigt och gott blir det.
Ingredienser
4 portioner
ca 500 g rotselleri
2 msk matolja
salt
svartpeppar
250 g färska champinjoner
3 dl matvete
7 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
2 dl finriven parmesan (2 dl motsvarar ca 75 g)
25 g smör
1 kruka eller torkad dragon (1 kruka motsvarar 2 tsk torkad)
Till servering
finbladig färsk grönkålsmix
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1528 KJ / 364 kCal
Fett20 g
Salt2.8 g
Kolhydrater28 g
Protein14 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Jag bakade grönkål till det, tycker det passade bra. Saknar något crunchy så lade till också röstade solrosfrön. Receptet räckte till 3 portioner bara.
Aleksandra
2024-11-02