Gryta med kyckling och ris

Förutom kyckling och matlagningsgrädde så består denna enkla gryta även av rödlök, som får koka i såsen som är smaksatt med både chilisås och timjan. Tips! Gillar du denna så kanske du gillar vår krämiga kycklinggryta med soltorkade tomater.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2025

Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller havreris
1 rödlök
600 g strimlad kycklingfilé
1 msk olja
salt
peppar
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 kycklingbuljongtärning
1/2 dl chilisås
1 dl mjölk
1 tsk torkad timjan
250 g körsbärstomater
Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2329 KJ / 557 kCal
Fett16 g
Salt2 g
Kolhydrater57 g
Protein44 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ska tomaterna koka med, som det står i ingressen, eller serveras som tillbehör, som det står i själva receptet?
Robert
2025-03-12Hej Robert! De ska serveras som tillbehör, ingressen är nu ändrad. Hälsningar Niclas
ICA-köket
2025-03-14Läste kommentarerna så gjorde en egen twist på receptet: hade i 3dl vispgrädde (istället för matlagningsgrädde och mjölk), 1/2dl (eller mer, ögonmåttade) sweetchili-sås, gurkmeja, cayennepeppar och chiliflakes. Blev supergott med lite sting!
Viktoria
2025-02-09Benbitar i strimlade kycklingfilén kändes sådär. I övrigt god rätt. Följde tips och tillsatte sweetchilisås och röd currypasta.
Louise
2025-02-08