Grytbröd

Betyg 4.8 av 5.23 personer har röstat
Receptet har 14 kommentarer
Grytbröd

Grytbröd bakar du enkelt i en gjutjärnsgryta och resultatet blir magiskt varje gång – ett luftigt och mjukt inre med en knaprig brödskorpa. I detta recept på grytbröd kalljäser degen under natten.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2023

Grytbröd

Ingredienser

1 bröd
25 g färsk jäst
5 dl kallt vatten
7 dl vetemjöl (7 dl motsvarar ca 420 g)
1 1/2 dl dinkel- eller finmalet rågmjöl (1 1/2 dl motsvarar ca 90 g)
3/4 msk salt

Gör så här

00:20:00
00:40:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.23 personer har röstat

Kommentarer

Jag använde torrjäst (2 tsk enligt flera olika sajter ist för 25 gr färsk jäst) och brödet jäste inte alls.

Johanna

2025-03-09

Ska brödet gräddas med eller utan lock?

Johanna

2025-03-09

Hej Johanna! Det ska gräddas utan lock. Hälsningar Niclas

ICA-köket

2025-03-10

Vilket toppenbröd!! Hur viktig är jästiden? När det står ”låt jäsa i kylen över natten”.. hur länge menas då? En nattuggla som jag är ibland uppe sent, men har några morgonpigga i familjen.. jag tar gärna mycket lång sovmorgon, när jag är ledig- för mig kan en natt därför variera flera timmar i längd. Vad är den kortaste och längsta jästtiden, för att brödet ändå ska bli bra?

Helena

2025-03-07

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat på torrvikten på ett bröd.
Energi7362 KJ / 1759 kCal
Fett9 g
Salt5.3 g
Kolhydrater354 g
Protein45 g

Testa liknande recept

Smörfrallor
Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Över 12 timmar att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad
Kalljäst focaccia
Betyg 4 av 5.10 personer har röstat
Receptet har 7 kommentarer
Receptet tar Över 12 timmar att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Glutenfritt olivbröd med lagrad ost
Betyg 5 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Receptet tar Över 12 timmar att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Svartvinbärsmunkar
Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Över 12 timmar att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad
Surdeg grundrecept med vetemjöl
Betyg 3.9 av 5.15 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Över 12 timmar att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Briochebullar med vaniljkräm och jordgubbar
Betyg 4.5 av 5.13 personer har röstat
Receptet har 9 kommentarer
Receptet tar Över 12 timmar att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad