Gubbröra med kapris
Den berömda och av många omtyckta ägg- och ansjovissalladen lyfter några snäpp extra med ett par matskedar kapris. Gott på en skiva klassisk gotlandslimpa eller annat mörkt bröd med lite sötma, till exempel kavring.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2014
Ingredienser
6 portioner
5 ägg
1 rödlök
2 msk kapris
1 burk ansjovis (à 125 g)
3/4 dl crème fraiche
1 dl finhackad dill
1 dl finskuren gräslök
1 krm svartpeppar
bröd till servering, gärna gotlandslimpa
hackad dill till garnering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1049 KJ / 251 kCal
Fett13 g
Salt1.8 g
Kolhydrater21 g
Protein11 g
Kommentar
Mycket gott , kommer att serveras vid större tillfällen.
Christina
2015-10-23