Guinnesskokta musslor med dill
Guinnesskokta musslor med dill är ett spännande och annorlunda recept där du kokar blåmusslor med bland annat guinnessöl, grädde, morot och selleri. Ett mycket välsmakade och trevligt sätt att tillaga musslor på.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2011
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 morot
1 selleristjälk
1 msk smör
3 dl Guinness (3,5 %)
2 dl vatten
1 msk konc fiskfond
1 lagerblad
3 dl vispgrädde
1 kg blåmusslor
1 msk färskpressad citronjuice
1 msk grovhackad dill
citronklyftor
För alla
Fri från ägg, men kontrollera fonden.
Gör glutenfri: välj öl fritt från gluten eller med låg glutenhalt, se lista på SLV.
Gör laktosfri: kontrollera fonden, använd grädde och smör utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera fonden, byt grädden mot t ex havrebaserad gräddersättning, använd mjölkfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Detta var inte en bra kombination. Jag gillar nästan allt men det finns nog en anledning till att musslor brukar kokas i vin.
Erik
2011-10-15