Gulaschgryta

Betyg 2.7 av 5.
53 personer har röstat
4
Gulaschgryta

En gulaschgryta perfekt för kalla dagar när tiden tryter. Grytbasen av nötkött passar utmärkt med lök, tomater och paprika och får extra god smak av lite kanel, kummin och kajennpeppar. Servera med hackad persilja och crème fraiche.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2008

Gulaschgryta

Ingredienser

4 portioner
1   sats grytbitar + buljong (fryst, tinad) se länk under punkt 4
1   gul lök
2   paprikor, gärna gul och röd paprika
2   vitlöksklyftor
2 msk  tomatpuré
400 g  krossade tomater eller körsbärstomater på burk (1 burk motsvarar 400 g krossade tomater)
1 msk  hel kummin
1 msk  paprikapulver
1   kanelstång eller malen kanel (1/2 tsk malen kanel motsvarar i kanelstång)
1 krm  kajennpeppar
1 tsk  socker
raps- eller olivolja
1 tsk  salt
1 krm  peppar
3   persiljekvistar

Till servering

1 dl  crème fraiche

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.7 av 5.
53 personer har röstat

Kommentarer

Supergod och uppskattad av alla jag bjudit. Har lagat rätten många gånger sedan receptet fanns med i buffétidningen 2008. Utgår alltid rån receptet grytbas som fanns med i samma tidning.

Lotta

2024-10-29

Jag la till potatis och rök paprikapulver

Fernando

2021-12-06

Super god!

Fernando

2021-12-06

Testa liknande recept

Giouvetsi – risonigratäng med grytbitar
Betyg 4.4 av 5.
54 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gulasch med fläskkött, tomat och citron
Betyg 3.7 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Burgundisk köttgryta
Betyg 4.3 av 5.
924 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grönpepprig gryta
Betyg 3.8 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lammgryta med plommon, ingefära och kanel
Betyg 4.1 av 5.
48 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Köttgryta habanero
Betyg 2.9 av 5.
82 personer har röstat
Under 45 min att tillaga