Gulaschsoppa med köttfärs
En riktigt matig och god gulaschsoppa med smak av köttfärs. Servera den rykande heta gulaschsoppan tillsammans med en rejäl klick gräddfil och njut av de goda smakerna!
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
4 potatisar
1 paprika
2 msk olja
500 g köttfärs (gärna ICAs nötfärs 12%)
6 dl vatten
1 köttbuljongtärning
500 g krossade tomater
2 tsk malen kummin
salt
peppar
Till servering
gräddfil
ev varmt vitlöksbröd
För alla
Läs noga innehållsdeklarationen på köttbuljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ. Servera med mjölkfritt bröd.
Klimatanpassa
Välj blandfärs och istället för nötfärs vilket ger en halvering av klimatpåverkan från maträtten.
Gör så här
Tips
Om du använder 390 g krossade tomater kan du tillsätta 1/2 dl tomatpuré och 1/2 dl extra vatten.
Gott att servera cornichons vid sidan om.
Gröna tipset: Byt ut köttfärsen mot kokta kikärter eller bönor.
Gott att servera cornichons vid sidan om.
Gröna tipset: Byt ut köttfärsen mot kokta kikärter eller bönor.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2318 KJ / 554 kCal
Fett29 g
Salt2 g
Kolhydrater34 g
Protein37 g
Kommentarer
Receptet bör anpassas till ICAs storlek på krossadetomatförpackningar. Krympflationen har drabbat dem hårt, de väger bara 390 g. Lite cayennepeppar och paprikapulver var inte fel.
Kurt
2024-07-11Blir supergott och enkel att göra!
Hanna
2024-05-28Hade i lite mer buljong/fond samt paprika, oregano och lagerblad men ingen kummin. Lät en del vätska koka bort så det blev lite mer som en gryta. Godare än väntat med tanke på att det knappt är några kryddor i.
Carl fredrik
2024-04-11