Gulbetssallad med getost på salladsblad
![Gulbetssallad med getost på salladsblad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_211600/cf_259/gulbetssallad_med_getost_pa_salladsblad.jpg)
Att betor och getost passar bra ihop är en välkänd smakkombination och i detta enkla recept adderas även ett friskt krispigt äpple och hela härligheten serverar du som små gröna tacobåtar i salladsblad. Gott som en fräsch grön förrätt eller som tillbehör på en festbuffé.
![Gulbetssallad med getost på salladsblad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_211600/cf_259/gulbetssallad_med_getost_pa_salladsblad.jpg)
Ingredienser
4 portioner
300 g gulbetor
1 grönt äpple
1/2 tsk salt
1 tsk vitvinsvinäger
100 g getost
1 dl smetana
nymalen svartpeppar
2 hjärtsalladshuvuden
För alla
Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1018 KJ / 242 kCal
Fett18 g
Salt1 g
Kolhydrater12 g
Protein7 g
Kommentar
Jättegod! Bjuds ofta på när vi bjuder över vänner och familj med vegetarisk kost. Fungerar både som förrätt eller på en buffé tex till julen!
Louise
2023-12-24