Gurk-/ papayasallad (Som Tam)

Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
0
Gurk-/papayasallad (Som Tam)

En fräsch thaisallad på gurka eller papaya. Med en dressing av chilifrukt, vitlök, limejuice och fisksås får salladen en hel del sting! Som Tam blir godare om den får stå och dra sig ett tag så servera salladen efter någon timme.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2003

Gurk-/papayasallad (Som Tam)

Ingredienser

4 portioner
1   slanggurka eller papaya (1 gurka motsvarar 1 papaya, helst omogen)
1   tomat
1 dl  osaltade jordnötter eller cashewnötter

Dressing

2   vitlöksklyftor
1   röd färsk chilifrukt
2 msk  färskpressad limejuice
2 msk  asiatisk fisksås
2 msk  brun farin
2 msk  vatten

Gör så här

Tips

Egentligen ska det vara omogen papaya, men den kan mycket väl ersättas av slanggurka. Gurkan ska skalas och skäras i tunna skivor.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Peanutbutter cookies
Betyg 3.3 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Thailändsk fisksoppa
Betyg 3.4 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekta nudlar
Betyg 3.7 av 5.
41 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Wokad fläskfilé
Betyg 3 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Thaigryta med böngroddar
Betyg 2.7 av 5.
24 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillade kycklingspett (Kai Yang)
Betyg 4.4 av 5.
33 personer har röstat
Över 60 min att tillaga