Gurk-/ papayasallad (Som Tam)
![Gurk-/papayasallad (Som Tam)](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_47222/cf_259/gurk-_papayasallad_(som_tam).jpg)
En fräsch thaisallad på gurka eller papaya. Med en dressing av chilifrukt, vitlök, limejuice och fisksås får salladen en hel del sting! Som Tam blir godare om den får stå och dra sig ett tag så servera salladen efter någon timme.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2003
![Gurk-/papayasallad (Som Tam)](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_47222/cf_259/gurk-_papayasallad_(som_tam).jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 slanggurka eller papaya (1 gurka motsvarar 1 papaya, helst omogen)
1 tomat
1 dl osaltade jordnötter eller cashewnötter
Dressing
2 vitlöksklyftor
1 röd färsk chilifrukt
2 msk färskpressad limejuice
2 msk asiatisk fisksås
2 msk brun farin
2 msk vatten
Gör så här
Tips
Egentligen ska det vara omogen papaya, men den kan mycket väl ersättas av slanggurka. Gurkan ska skalas och skäras i tunna skivor.
Har du lagat receptet?
Kommentarer