Gurka med krispig chiliolja och sojamarinerade ägg

Gurka med krispig chiliolja och sojamarinerade ägg har allt man kan önska sig – krämiga ägg, umami, krispiga grönsaker och hetta. Testa gärna att göra egen Krispig chiliolja att toppa salladen med. Ett nytt och gott sätt att servera ägg på till påskbuffén!
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2025

Ingredienser
6-8 portioner
6 ägg (kylskåpskalla)
2 dl japansk soja
2 dl mirin (risvin)
Dressing
2 msk krispig chiliolja (se länk i ingressen ovan)
2 msk japansk soja
2 tsk yuzusaft eller citronsaft
1 gurka
1 ask krasse
Gör så här
00:06:00
06:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per portion på 6 portioner.
Energi533 KJ / 127 kCal
Fett9 g
Salt1.6 g
Kolhydrater4 g
Protein8 g
Kommentarer