Gurksallad med vindruvor och fetaost
En vackert grön och krispig sallad med gurka, selleri och vindruvor som toppas med fetaost, mynta och pistagenötter. Salladen får en härlig fräschör och syra från dressingen som är smaksatt med citron.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2022
Ingredienser
4 portioner
1 stor gurka (à ca 400 g)
2 msk olivolja
1 msk finrivet citronskal
2 msk färskpressad citronjuice
1/2 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar
2 selleristjälkar
250 g vindruvor (gärna gröna)
150 g fetaost
3 msk rostade hackade pistagenötter
1 kruka mynta
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1160 KJ / 277 kCal
Fett20 g
Salt1 g
Kolhydrater15 g
Protein9 g
Kommentarer
Såååå gott! En favorit här hemma, även om jag själv inte är så förtjust i selleri.
Elin
2022-08-13Så gott. Grillade kyckling lårfile till. 👍
Christina
2022-08-01Vi tyckte det blev jättegott, och fräscht! Det salta som möter det söta och det fräscha!
Susanne
2022-07-24