Gyllene havsspett

Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
1
Gyllene havsspett

Förgyll fredagskvällen och bjud dina gäster på detta lyxiga, gyllene havsspett. Det går utmärkt att förbereda kvällen innan och går dessutom snabbt att tillaga. Laxen och pilgrimsmusslorna blir en utmärkt kombination med de smakrika kryddorna.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2011

Gyllene havsspett

Ingredienser

6 portioner
500 g  laxfilé i tärningar
200 g  tinade pilgrimsmusslor
75 g  rumsvarmt smör
1 tsk  gurkmeja
1 msk  hackad, färsk timjan
2 krm  salt
1 msk  ströbröd
1   liten gul lök
2   vitlöksklyftor
1 1/2 dl  torrt mousserande vin
1   stor tomat
1/2 dl  persiljeblad
1 krm  vitpeppar
träspett (ca 15 cm långa)

För alla

Gör glutenfri: använd ströbröd fritt från gluten.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett och använd mjölkfritt ströbröd.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett och ströbröd.
Gör äggfri: använd ströbröd fritt från ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentar

Vi tog mycket mera tomater andra upplagningen, och serverade med en sallad av broccoli, sockerärter, haricot verts och ruccola. Till det rostat lantbröd och resten av vinet. Det blir kalasgott!

Jenny

2012-02-22

Testa liknande recept

Grillade pilgrimsmusslor med grönsaksbakelse
Betyg 2.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Biff med kryddressing
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grilla pilgrimsmusslor
Betyg 3.1 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pilgrimsmusslor på spett
Betyg 1 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pilgrimsmusslor på spenatbädd
Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tomat- och pilgrimstartar
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga