Hallon med kanel- och apelsinkräm och pistageflarn

Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
0
Hallon med kanel- och apelsinkräm och pistageflarn

Nyplockade, solvarma hallon är en av sommarens höjdpunkter. Hallon och apelsin är en lite ovanlig smakkombo men de matchar varandra utmärkt i den här lite gammaldags efterrätten. Knapriga pistageflarn ger skönt krisp till hallonen och den lena apelsinkrämen.

Hallon med kanel- och apelsinkräm och pistageflarn

Ingredienser

4 portioner
skalet av 1   apelsin
3 dl  vispgrädde
1 dl  mjölk
1   kanelstång
4   äggulor
1 dl  socker
1 msk  majsstärkelse

Flarn

2 msk  hackade pistagenötter
1 msk  vetemjöl
1 msk  strösocker
1 msk  smör
1 msk  glykos
1/2 l  hallon
1   kruka citronmeliss

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde, mjölkdryck och smör.

Gör så här

Tips

Garnera med hackade pistagenötter.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2353 KJ / 562 kCal
Fett40 g
Salt0.2 g
Kolhydrater42 g
Protein7 g

Testa liknande recept

Tiramisu med blodapelsin
Betyg 3.3 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Marsipanmousse med apelsinsallad
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Apelsin och grapefrukt med pistagehonung & vaniljglass
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Små kanelsuffléer med rabarberkompott
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Jordgubbar med knäckig pistage
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad persika med pistagehonung och vaniljglass
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga