Hallon- och äppelkaka
![Hallon- och äppelkaka](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Denna äppelkaka är en härlig efterrätt som passar perfekt till stora sällskap. Börja med smuldegen och blanda sedan i de syrliga äpplena och de söta hallonen som kompletterar varandra perfekt! Servera gärna vaniljsås eller en skopa glass till kakan.
![Hallon- och äppelkaka](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Ingredienser
16 bitar
Smuldeg
1 dl vetemjöl
50 g mjukt smör eller margarin
1 dl strösocker
rivet skal av 1 citron
Botten
100 g mjukt smör eller margarin
2 dl strösocker
1 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl mjölk
Fyllning
2 äpplen
300 g frysta hallon
För alla
Kakan innehåller gluten och ägg.
Laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri mjölk.
Mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett och ersätt mjölken med havre-, soja- eller risbaserat alternativ.
Gör så här
Näringsberäkningen är beräknad per bit.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi941 KJ / 225 kCal
Fett8.5 g
Kolhydrater33.4 g
Protein2.9 g
Kommentarer