Hallon- och blåbärscoupe med vaniljvisp och rostad havre
![Hallon- och blåbärscoupe med vaniljvisp och rostad havre](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_35791/cf_259/hallon-_och_blabarscoupe_med_vaniljvisp_och_rostad_havre_.jpg)
Recept på en utsökt efterrätt med bär, vaniljvisp och rostad havre. Du gör desserten av bland annat hallon, blåbär, socker, havregryn, smör, socker, kanel och kardemumma. Snygg och krämig!
![Hallon- och blåbärscoupe med vaniljvisp och rostad havre](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_35791/cf_259/hallon-_och_blabarscoupe_med_vaniljvisp_och_rostad_havre_.jpg)
Ingredienser
4 portioner
250 g hallon och blåbär
2 msk florsocker
2 tsk vaniljsocker
2 dl havregryn
1 msk smör eller margarin
2 msk strösocker
2 krm malen kanel
1 krm malen kardemumma
2 1/2 dl vaniljvisp
För alla
Gör glutenfri: använd s.k ren havre.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri vaniljsås.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett och mjölkfri vaniljsås.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i vaniljvispen.
OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi925 KJ / 221 kCal
Fett8.3 g
Kolhydrater30.8 g
Protein5.5 g
Kommentar
Använde bara blåbär och struntade i kardemumman.
Veronica
2022-06-17