Hallon- och marängglass
![Hallon- och marängglass](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
En fantastiskt läcker och lättlagad dessert är denna hallon- och marängglass. Varva den hemmagjorda hallonglassen med marängerna och frys i minst 5 timmar. Servera glassen på ett stort fat och garnera med halvtinade hallon. Smaskens!
Ett recept från:
Buffé nr 3, 1996
![Hallon- och marängglass](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Ingredienser
6 portioner
1 pkt hallon (frysta osockrade, à ca 200 g)
5 dl vispgrädde
1/2 dl florsocker
2 äggulor
50 g små maränger
Garnering
1 pkt hallon (frysta osockrade, à ca 200 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Lättlagad och mycket god efterrätt! Vill man ha ännu kraftigare bärsmak kan man röra ner lite blåbärssylt i smeten (och toppa med blåbär som garnering). Det går också bra att göra efterrätten som en tårta. Använd en rund springform och tårtbottnar av maräng istället för små maränger.
Bernt-olov
2014-06-27