Hallon- och nektarinpaj

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
0
Hallon- och nektarinpaj

Denna hallon- och nektarinpaj är smältande god i munnen och förträfflig att servera med len vaniljglass till fika eller dessert. Lägg hallonen och nektarinerna i en vacker form och strö över smuldegen på digestivekex smaksatt med kanel. Smaskens!

Ett recept från:
Buffé nr 7, 1996

Hallon- och nektarinpaj

Ingredienser

4 portioner
2   nektariner
3 dl  hallon
2 msk  socker

Smuldeg

6   kex (av digestivetyp)
25 g  smör
1/2 tsk  kanel

Gör så här

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Turkisk yoghurt med hallon och chokladkex
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillad nektarin med hallon och vaniljkvarg
Betyg 2.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Nektarin och hallon i glas med råkräm
Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Paj på hallon och nektariner
Betyg 3.3 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ugnsbakade nektariner med hallon och mandel
Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tryffel på hallonspegel
Betyg 2.7 av 5.
35 personer har röstat
Under 15 min att tillaga