Hallon- och nektarinpaj
![Hallon- och nektarinpaj](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Denna hallon- och nektarinpaj är smältande god i munnen och förträfflig att servera med len vaniljglass till fika eller dessert. Lägg hallonen och nektarinerna i en vacker form och strö över smuldegen på digestivekex smaksatt med kanel. Smaskens!
Ett recept från:
Buffé nr 7, 1996
![Hallon- och nektarinpaj](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Ingredienser
4 portioner
2 nektariner
3 dl hallon
2 msk socker
Smuldeg
6 kex (av digestivetyp)
25 g smör
1/2 tsk kanel
Gör så här
OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.
Har du lagat receptet?
Kommentarer