Hallonmousse med rostad vit choklad

Att ta en tugga av den här ljuvliga hallonmoussen är som att bita i ett sött, rosa och fluffigt moln. Servera moussen med vit choklad som rostas krispig, vispad grädde och färska hallon.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2024

Ingredienser
6 portioner
3 gelatinblad
5 dl vispgrädde
400 g frysta hallon
1/2 citron (1 msk saft, för 6 port)
2 äggvitor
2 dl strösocker
150 g vit choklad
150 g färska hallon
Gör så här
00:10:00
00:01:00
06:00:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2573 KJ / 615 kCal
Fett42 g
Salt0.2 g
Kolhydrater51 g
Protein8 g
Kommentarer
Till redaktionen: stämmer verkligen antal gelatinblad i receptet?
Christina
2024-12-15Hej Christina! Nu har receptkreatören provlagat om receptet och vi har uppdaterat och minskat mängden något. Hoppas det ska smaka. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
2024-12-17God, men blev väl stabbig, inte mycket till moln. Är det lagom med ett gelantinblad mindre?? Monica
Monica
2024-10-21För många gelatinblad. Ta hellre 3 än 4.
Lina
2024-10-19