Hallonpaj med brynt smör
Lite salt i smeten och brynt smör ger denna hallonpaj det lilla extra! Det går lika bra att använda färska som frysta hallon. Servera med vispad grädde. Hacka ner vit choklad i vispgrädden för extra lyx.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2017
Ingredienser
10 portioner
Hallonpaj
150 g smör
1 1/2 dl havregryn
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl ljus sirap
1/2 tsk bakpulver
2 msk mjölk
1 krm salt
500 g färska eller frysta hallon
1 msk majsstärkelse
Vit chokladvisp
2 dl vispgrädde
100 g hackad vit choklad
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria havregryn och byt vetemjöl mot glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, mjölk, grädde och choklad.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria produkter av smör, mjölk och choklad. Byt grädde mot vispbar mjlkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1632 KJ / 390 kCal
Fett25 g
Salt0.48 g
Kolhydrater37 g
Protein3 g
Kommentarer
Går den att frysa tror du? Godast ljummen?
Håkan
2024-03-25Hej Håkan! Pajen går att frysa men blir då lite blöt. Det godaste är då att värma den i ugnen sen och äta den ljummen. Hoppas det smakar! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-03-25Jag älskar de här pajen!
Ewa
2023-12-09En succe'!
Mirjam
2023-12-04