Hallonpaj med kokossocker
Härlig smulpaj med färska eller frusna hallon, sötad med honung och kokossocker. I den här smuldegen har vi använt havregryn istället för vetemjöl och mindre smör. Lite nyttigare och jättegott! Finns det något som låter mer lockande än en nybakt hallonpaj till fikat!
Ingredienser
Fyllning
Smuldeg
Till servering
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria havregryn från ren havre.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri glass/yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett och but ut glassen/yohurten mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer