Hallonsemifreddo med earl grey och pistasch
Denna italienska glassdessert blir ett spännande inslag på festen! Semifreddon är härligt krämig med frisk hallonsmak och citrustoner från tesorten earl grey. Förbered och frys in i god tid och toppa med snyggt gröna och knapriga pistagenötter vid servering!
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2017
Ingredienser
10 portioner
3 msk teblad av sorten earl grey
5 dl vispgrädde
250 g frysta hallon
2 ägg
1 dl strösocker
1/2 msk vaniljpulver
4 msk gin
1 dl finhackade pistagenötter
2 dl färska hallon
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1244 KJ / 297 kCal
Fett24 g
Salt0.1 g
Kolhydrater13 g
Protein4 g
Kommentar
Vad rekommenderar ni om man vill göra semifreddon alkoholfri?
Ulrika
2020-11-22Hej Ulrika! Fläder och gin är ju smakkompisar så testa med koncentrerad flädersaft. Fläder passar också fint till hallon så det blir nog smarrigt. Kommentera gärna igen om du testar det! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-11-25