Halloumi i tomatsås med spenat

En härligt smakrik rätt med garam masala, en kryddblandning från Indien. Låt lök och tomatkross sjuda med krydda och buljong. Toppa med fräsch babyspenat och servera tillsammans med nystekt halloumi och ris eller ditt eget favoritgryn. Lika lättlagat som gott!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2025

Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
1 rödlök
2 msk olja
2 msk garam masala kryddmix
ca 500 g krossade tomater
1 grönsaksbuljongtärning
2 förp halloumi eller grillost (à 200 g)
65 g babyspenat
Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2481 KJ / 592 kCal
Fett26 g
Salt6 g
Kolhydrater57 g
Protein30 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Använde 2 st paket krossade tomater (800g) och 2 buljonger och lät puttra längre än 5 min. Skar halloumi i större kuber och lade ner i grytan efter fräsning. God och enkel!
Clara
2025-04-12Halloumin gifte sig inte så bra med garam masalan. Hade varit bättre med paneer
Tobias
2025-04-10För mycket salt i såsen. Skippar buljongen nästa gång. Ok annars. Hade gärna ätit den med paneer istället för halloumi.
Elin
2025-04-07