Halloumi- och nektarinsallad med yoghurt och bönor
Njut av läcker nektarinsallad med halloumi. En god och mättande vardagsrätt. Halloumi blandas med nektariner, bulgur och näringsrik spenat. Nektarinerna har en ljuvlig söt smak då honung ringlats över under stekning. Bryt av med en svalkande yoghurt och toppa med knapriga pumpakärnor.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2016
Ingredienser
Dressing
För alla
Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut bulgur mot glutenfri couscous, ris eller quinoa.
Gör laktosfri: använd halloumi och matyoghurt utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut halloumi mot tofu. Byt ut yoghurten mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hade i nektarinerna råa för att få mer syra i rätten. Hade rejält med citronsaft i dressingen istället för vinäger och en liten skvätt flytande honung också. Supergott!
Hillevi
2024-06-23Jättegott! Vi brukar ta pärlcouscous istället
Mimmi
2022-07-09Supergod sallad med fräscha smaker. Lagar om. och om igen.
Jennie
2022-03-18