Halloumiburgare med klyftpotatis
Att äta med händerna slår nästan allt! I detta hamburgerrecept steks halloumin gyllenbrun innan den får sällskap av fräscha grönsaker, krämig dressing och ugnsrostade potatisklyftor! Mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2023
Ingredienser
4 portioner
600 g potatis
2 msk olja
salt
peppar
2 tomater
1 förp krispsallad
2 förp halloumiburgare (à 200 g)
4 hamburgerbröd
2 dl lätt crème fraiche
1/2 förp soltorkadtomat tomatcrème (à 140 g)
För alla
Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Receptet har uppdaterats juli 2023.
Gör så här
Tips
Värm eller rosta gärna hamburgerbröden innan servering.
Byt 1/2 förp soltorkad tomatcrème à 140 g mot 1 förp tomatpesto à 130 g.
Byt 1/2 förp soltorkad tomatcrème à 140 g mot 1 förp tomatpesto à 130 g.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3921 KJ / 939 kCal
Fett57 g
Salt6.9 g
Kolhydrater67 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Kanon gott!
Anders olof
2023-08-22Smakade gott, men fruktansvärt fett! Kommer inte laga detta igen.
Maria
2023-05-08