Halloumigryta med aubergine och couscous
Man kan inte annat än älska halloumin som har förmågan att förgylla vilken vegorätt som helst. Här ger osten både sälta och protein till en mustig halloumigryta med aubergine, paprika, vitlök och krossade tomater. Avnjuts bäst i sällskap av nykokt couscous och färsk spenat.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2022
Ingredienser
4 portioner
Halloumigryta
1 aubergine (à ca 225 g)
1 rödlök
1 röd paprika
2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
390 g krossade tomater med chili
390 g krossade tomater
1 tsk spiskummin
1/2 grönsaksbuljongtärning
salt
peppar
2 förp halloumi eller grillost (à 200 g)
Couscous
4 port couscous
65 g babyspenat
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3002 KJ / 716 kCal
Fett30 g
Salt4.6 g
Kolhydrater72 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegod, enkel rätt! Jag skar aubergine i något mindre bitar och stekte den för sig i ganska mycket olja och sen fick den rinna av på papper under tiden som jag stekte övriga grönsaker. Använde också färsk chili som fick steka med. Serverade en klick matyoghurt till.
Kristina
2024-09-15Absolut inte 390 gram krossade tomater med chili. Det blir alldeles för starkt. Jag tog nog en halv sån förpackning eller lite mindre och blev starkt ändå. Och spädde på med vatten. Och jag lät grytan puttra på spisen mer än 1 timme . Bra recept som blev väldigt omtyckt 🙂. Hade bulgur med istället
Evelina
2024-07-20Enkelt och gott. Varierar mellan ris och matvete blandat med spenat som tillbehör
Sofie
2024-07-15