Halstrad fiskfilé med orientalisk kompott
Lyxa till fredagsmiddagen med den här halstrade fiskfilén med en orientalisk kompott som gästerna sent kommer att glömma. Kompotten har många effektfulla ingredienser vilket gör den utomordentligt smakrik.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2008
Ingredienser
4 portioner
4 bitar av vit fiskfilé (à 150-200 g) t ex sej, gös eller odlad hälleflundra
10 - 12 schalottenlökar
1/2 flaska rött vin (à 375 ml)
1 tärning kalvbuljong
2 msk balsamvinäger
2 msk japansk soja
1 krm malen kanel
1 krm kajennpeppar
100 g korinter
200 g svamp (t ex shiitake eller ostronskivling)
50 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl urkärnade, svarta oliver
2 dl salta cashewnötter
1/2 dl rågmjöl
olivolja och smör till stekning
örtsalt
salt
nymalen vitpeppar
Till servering
potatis
För alla
Gör glutenfri: panera med glutenfritt ströbröd i stället för rågmjöl.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett och kontrollera innehållet i buljongtärningen.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt margarin och kontrollera innehållet i buljongtärningen.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i buljongtärningen.
Gör så här
Receptet är avsett för 4 portioner.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Fordrar många småtillägg som man knappast har hemma.
Torulf
2019-01-05