Halstrad lax med sparris och dillhollandaise
![Halstrad lax med sparris och dillhollandaise](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_94618/cf_259/halstrad_lax_med_sparris_och_dillhollandaise.jpg)
Ett festligt och sommarfräscht recept på halstrad lax som serveras med grön färsk sparris, hollandaisesås (smaksatt med dill), amandinepotatis och syrliga citronklyftor. Enkelt, snabblagat och oemotståndligt gott!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2014
![Halstrad lax med sparris och dillhollandaise](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_94618/cf_259/halstrad_lax_med_sparris_och_dillhollandaise.jpg)
Ingredienser
2 portioner
450 g amandinepotatis
ca 300 g lax
1/2 citron
250 g grön sparris
salt och peppar
1/2 ask dill (à 20 g)
1 dl hollandaisesås
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på hollandaisesåsen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3485 KJ / 848 kCal
Fett56 g
Kolhydrater43.6 g
Protein36.2 g
Kommentarer