Halstrad pilgrimsmussla med blomkålspuré

Betyg 3.8 av 5.76 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Halstrad pilgrimsmussla med blomkålspuré

En fullträff till förrätt med hög lyxfaktor. Halstrade pilgrimsmusslor är otroligt gott, här i sällskap av blomkål som både blir till len puré och krispigt picklade små ”träd”. Krön det goda verket med brynt sojasmör, forellrom och färska dillkvistar.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2015

Halstrad pilgrimsmussla med blomkålspuré

Ingredienser

4 portioner
1/2 dl ättiksprit (12 %)
1 dl strösocker
2 dl vatten
1 blomkål (à 350 g)
1 dl rostade hasselnötter
1/2 dl crème fraiche
1/2 msk äppelcidervinäger
3 krm salt
1 1/2 krm peppar
40 g smör
1 msk japansk soja
300 g pilgrimsmusslor
1 msk olja
2 msk forellrom

Gör så här

01:00:00
00:10:00
00:01:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.76 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1396 KJ / 333 kCal
Fett27 g
Salt2.9 g
Kolhydrater10 g
Protein13 g

Testa liknande recept

Sallad på pilgrimsmusslor och räkor med honungsdressing och rostad kavring
Betyg 3.8 av 5.36 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Hummertoast
Betyg 3 av 5.11 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad
Asiatisk havscocktail med ponzudressing
Betyg 3.9 av 5.69 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Grilla pilgrimsmusslor
Betyg 3.1 av 5.10 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Dillstekt lax med rädissallad och gurksmetana
Betyg 3.9 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Pilgrimsmusslor på spett
Betyg 1 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad