Halstrad röding med rostad selleripuré

Betyg 5 av 5.
6 personer har röstat
3
Halstrad röding med rostad selleripuré

Halstrad röding är en riktig festrätt som är värd trevligt sällskap. Här serveras rödingen med en smakrik rostad rotselleripuré, en smörig lökvinägrett och frasigt friterad potatis. En gourmetmiddag.

Halstrad röding med rostad selleripuré

Ingredienser

4 portioner

Selleripuré

ca 800 g  rotselleri
2 msk  olja
salt
peppar
2 dl  crème fraiche

Friterad potatis

6   fasta potatisar (à ca 500 g)
7 dl  olja att fritera i

Rödlöksvinägrett

1   rödlök
2 msk  rödvinsvinäger
50 g  smör
ca 600 g  rödingfilé
1 msk  olivolja
1   kruka persilja

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och crème fraiche mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Super gott.härligt krispigt skin på rödingen.en god kombo med alla tillbehör

Marina

2023-09-03

Supergott!

Camilla

2020-12-11

Jättegott!! Detta blir av fler gånger och gärna som bjudmat!

Anna-karin

2020-07-06

Näringsvärde per portion

Energi4299 KJ / 1027 kCal
Fett72 g
Salt2 g
Kolhydrater53 g
Protein38 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Grillad röding med sparris- och zucchinisallad
Betyg 3.5 av 5.
71 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rödingcarpaccio med ärtcitronette
Betyg 3.6 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Halstrad röding med gräslökshollandaise
Betyg 3.2 av 5.
45 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Röding på norrlandsvis
Betyg 4.4 av 5.
45 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad röding med getost på spetskål och salsa romesco
Betyg 3.6 av 5.
23 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Färskostfylld röding med kantareller och pepparrot
Betyg 3.4 av 5.
108 personer har röstat
Under 45 min att tillaga