Halstrad sik med löjromssås

Betyg 3.2 av 5.
18 personer har röstat
0
Halstrad sik med löjromssås

Ett härligt recept på halstrad sik med löjromssås som är Norrbottens moderna landskapsrätt. Du gör den av bland annat sikfilé, timjan, crème fraiche och löjrom. Servera med en smakrik potatissallad!

Halstrad sik med löjromssås

Ingredienser

4 portioner

Potatissallad

1 kg  mandelpotatis
2 msk  olivolja
2 tsk  salt
2 krm  grovmalen svartpeppar
1   rödlök
1 msk  färskpressad citronjuice
4 msk  grovskuren dill
4 msk  olja
100 g  späda salladsblad

Löjromssås

1 dl  crème fraiche
4 msk  löjrom
salt och peppar

Sik

2 tsk  repad timjan
3 tsk  socker
3 tsk  salt
2 krm  peppar
ca 600 g  benfri sikfilé med skinnet kvar
smör

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
18 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Skummig soppa på mandelpotatis och gräslök
Betyg 4.1 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kryddhalstrad gravlax med löjrom, smetana och gurka
Betyg 3.1 av 5.
48 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Torskrygg med brynt smör-vinägrett
Betyg 4.2 av 5.
41 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Anka med blomkål- och potatispuré
Betyg 4 av 5.
57 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Smörbakad skrei med mandelpotatis, löjrom och dill
Betyg 3.3 av 5.
42 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Under 60 min att tillaga