Halstrad tonfisk med brysselkål och ansjovismajonnäs

Betyg 3.3 av 5.
46 personer har röstat
0
Halstrad tonfisk med brysselkål och ansjovismajonnäs

Det som sätter extra guldkant på denna rätt är utan tvekan ansjovismajonnäsen. Den gör du helt från grunden vilket så klart gör det extra gott. Här gäller det att vara lite försiktig när du tillsätter oljan så den inte skär sig. Vänd ner ansjovisen, lök och persilja och låt den gärna stå en stund innan servering.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2015

Halstrad tonfisk med brysselkål och ansjovismajonnäs

Ingredienser

4 portioner
900 g  fast potatis

Ansjovismajonnäs

1   äggula
2 tsk  fransk senap
1 tsk  vitvinsvinäger
1 dl  olja
1   burk ansjovisfiléer (à 55 g)
1/2   rödlök
1/2   kruka persilja

Brysselkål

500 g  brysselkål
1/2   rödlök
1 msk  olivolja
1 dl  vatten

Tonfisk

2   förp vit tonfisk (à 280 g)
1 tsk  salt

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
46 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3049 KJ / 729 kCal
Fett38 g
Salt3.7 g
Kolhydrater48 g
Protein43 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Julens brysselkålsallad
Betyg 3.6 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sockersaltad lax med ansjovismajonnäs och brysselkål
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Brysselkål i ugn
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Karamellig brysselkål
Betyg 4.3 av 5.
76 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Brysselkålschips
Betyg 2.5 av 5.
44 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krispig brysselkål med granatäpple
Betyg 3.2 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga