Halstrad tonfisk med chilimajonnäs

Betyg 3.8 av 5.
8 personer har röstat
0
Halstrad tonfisk med chilimajonnäs

Halstrad tonfisk serveras här med kokt delikatesspotatis, chilimajonnäs, sallad och selleristicks. Tonfisken steker du snabbt för att behålla saftigheten och den rosa kärnan. Chilimajonnäsen gör du enkelt på majonnäs med sting från chili och härlig syra från lime. Smaklig spis!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2018

Halstrad tonfisk med chilimajonnäs

Ingredienser

4 portioner
900 g  delikatesspotatis
1   huvudsallad
2   förp vit tonfisk (à 280 g)
2 tsk  olja
salt
peppar
1 1/2 dl  majonnäs
1 1/2 tsk  srirachasås
1   förp selleristjälkar (à 200 g)

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: använd äggfri majonnäs och krydda med chiliflakes och pressad lime.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2916 KJ / 696 kCal
Fett40 g
Salt2.95 g
Kolhydrater41 g
Protein41 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Stekt lax med pepparrotskräm
Betyg 3.7 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Majsplättar med tzatziki
Betyg 2.9 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fiskgryta med tomat och smetana
Betyg 4 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt potatissallad med kapris, dill och senap
Betyg 4.8 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt kyckling med gräddkokt kålrabbi
Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Chicken nuggets med sweet chilidipp
Betyg 4.5 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga