Halstrad torskfilé med gubbröra på blomkål, ansjovis och ägg
![Halstrad torskfilé med gubbröra på blomkål, ansjovis och ägg](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_146200/cf_259/halstrad_torskfilé_med_gubbrora_pa_blomkal__ansjovis_och_agg.jpg)
Torsk som paneras i rågmjöl och steks i 3-4 minuter på varje sida – enkelt och lyxigt på samma gång. Fisken serveras tillsammans med en krämig och mättande gubbröra gjord på potatis, blomkål, ägg och ansjovis. Klassisk svensk husmanskost när den är som bäst!
![Halstrad torskfilé med gubbröra på blomkål, ansjovis och ägg](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_146200/cf_259/halstrad_torskfilé_med_gubbrora_pa_blomkal__ansjovis_och_agg.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Torsk
600 g fryst torskfilé
fint rågmjöl till panering
smör till stekning
neutral rapsolja till stekning
salt och vitpeppar från kvarn
Gubbröra
4 medelstora kokta potatisar
250 g fryst blomkål
3 ägg
1 burk ansjovis (à 125 g)
1 rödlök
1 dl gräddfil
3 msk majonnäs
1 msk grov senap
1 knippe dill
salt och vitpeppar från kvarn
För alla
Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut rågmjölet mot glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör/matfett eller olja till stekning. Välj laktosfri gräddfil och laktosfri majonnäs.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja till stekning. Byt ut gräddfilen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfri majonnäs.
Gör så här
Receptet är framtaget av Tina Nordström. Recept och bild från Findus.
Har du lagat receptet?
Kommentarer