Halstrade pilgrimsmusslor med tomat och avokado
![Halstrade pilgrimsmusslor med tomat och avokado](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_18130/cf_259/halstrade_pilgrimsmusslor_med_tomat_och_avokado.jpg)
Läckra halstrade pilgrimsmusslor på en bädd av krispig machesallad, söta tomater och krämig avokado i en syrlig dressing av citron. En underbar liten förrätt som dina gäster garanterat kommer att uppskatta.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2009
![Halstrade pilgrimsmusslor med tomat och avokado](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_18130/cf_259/halstrade_pilgrimsmusslor_med_tomat_och_avokado.jpg)
Ingredienser
8 portioner
400 g pilgrimsmusslor
1/2 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
6 tomater
4 avokador
1 dl finskuren gräslök
1 dl finskuren koriander
3 msk färskpressad citronjuice
6 msk olivolja
1 påse mâchesallad (à 70 g)
olja till stekning
salt
nymalen vitpeppar
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Stek pilgrimsmusslorna nätt och jämnt klara, godast blir de med en liten rå kärna i mitten.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Fräsch och mycket god, precis lagom förrätt, innan oxfilé. Tag inte mer koriander än receptet föreskriver. Jag hittade inte pilgrimsmusslor utan använde musslor som liknade pilgrimsmusslor, kommer inte ihåg namnet. Gott blev det i alla fall!
Christine
2010-01-12