Hamburgare med coleslaw

Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
0
Hamburgare med coleslaw

Vi vågar nästan påstå att denna populära rätt är USAs nationalrätt - en klassisk hamburgare med knaprigt bacon, tunna skivor rödlök och tomat. De saftiga nötburgarna serveras med rostad potatis och en snabblagad coleslaw. Duka gärna fram extra servetter till de som vill äta med händerna.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2016

Hamburgare med coleslaw

Ingredienser

4 portioner

Rostad potatis

900 g  fast potatis
salt och peppar
1 msk  olja

Coleslaw

1 dl  crème fraiche
1 tsk  vitvinsvinäger
1 tsk  dijonsenap
1 msk  chilisås
275 g  råkostsallad
1/2   kruka persilja

Hamburgare

ca 500 g  nötfärs
1 msk  olja
140 g  hamburgerbacon
4   hamburgerbröd

Tillbehör

1   rödlök
2   tomater

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3824 KJ / 914 kCal
Fett48.4 g
Salt3.39 g
Kolhydrater76.2 g
Protein40.6 g

Testa liknande recept

Amerikansk cheeseburgare
Betyg 3.1 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillade amerikanska hamburgare
Betyg 3.1 av 5.
25 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Cheeseburgare med klyftpotatis
Betyg 3.7 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Burgare med krämig slaw
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Hamburgare med Rhode Island
Betyg 4 av 5.
21 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ostburgare med klyftpotatis
Betyg 3.2 av 5.
99 personer har röstat
Under 45 min att tillaga