Hamburgare med klyftpotatis och dipp

Betyg 3.1 av 5.
29 personer har röstat
0
Hamburgare med klyftpotatis och dipp

Hamburgare med sting av sambal oelek och ajvar relish är fantastiskt gott och lätt att få till! Till de smakrika burgarna fixar du smarrig dressing på gräddfil, lök, senap och ketchup. Rosta sedan hamburgerbröden och servera med burgare, spenat, tomat, lök, ugnsrostad klyftpotatis och dressing.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2013

Hamburgare med klyftpotatis och dipp

Ingredienser

4 portioner
900 g  fast potatis
2 msk  olja
salt och peppar
1/2 dl  ströbröd
1   ägg
1 tsk  sambal oelek
1/2 dl  ajvar relish
ca 500 g  nötfärs
2   tomater
1   silverlök
1 dl  gräddfil
1 msk  senap
1 msk  ketchup
8   hamburgerbröd
65 g  babyspenat

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd och glutenfria hamburgerbröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: uteslut ägget.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
29 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2979 KJ / 714 kCal
Fett24.5 g
Kolhydrater79.3 g
Protein38.3 g

Testa liknande recept

Hamburgare med ananas
Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Burgare med grillad chilihalloumi och ajvardressing
Betyg 3.2 av 5.
38 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Champinjonburgare med mozzarella och picklad rödlök
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Varma ajvar- och fetabröd
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ajvarmajonnäs
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga