Harbiffar med svampsås

Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
3
Harbiffar med svampsås

Ett härligt recept på smakrika harbiffar med krämig svampsås. Du gör det av bland annat hare, vitlök, enbär, ägg, rosmarin, svamp, grädde och vitt vin. Servera med en härlig lingonröra!

Harbiffar med svampsås

Ingredienser

4 portioner
500 g  färs på hare (annat vilt eller lammfärs)
1/2 dl  ströbröd
1/2 dl  mjölk
1   liten gul lök
1   vitlöksklyfta
1 dl  granskott (kan uteslutas)
10   enbär
1   ägg
1 1/2 tsk  rosmarin
smör
olivolja
1 tsk  salt
1/2 tsk  peppar

Lingonröra

1 1/2 dl  lingon
1 msk  socker
1 tsk  honung
2 msk  älgörtslikör (se Tips), älgörtssaft eller t ex hjortronlikör

Sås

1   liten gul lök
100 g  svamp (gärna kantareller)
1 1/2 dl  vispgrädde
1 msk  smör
1 dl  vitt vin
2 krm  salt
1/2 krm  peppar

Älgörtslikör

älggräsblommor (älgörtsblommor)
neutralt brännvin
socker

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Gjorde receptet....nästan. Tog hälften av mängden enbär, och hälften av rosmarinen. Tog hälften fläskfärs och hälften hare. Struntade blankt i granskotten. En del av mjölken ersatte jag med creme fraiche Valde smörstekta kantareller som svamp. Hade buljong från hare nerfryst sedan tidigare. Den var gjord kring rödvin istället för vitvin Struntade helt i lingonsylten. Älgört är gott, men ej i säsong, torkade är ej så goda. Serverade med stekt potatis, drack ett lättare rödvin till. Blev mkt gott Mikael Pehrman (Ingers make)

Inger

2016-03-30

Hej Fredrik! Nej, 1 dl har vi rekommenderat, men det går också att utesluta.

Redaktionen

2014-09-16

Ska det verkligen vara 10 dl granskott? 10 st ?

Fredrik

2014-09-08

Testa liknande recept

Fläderlikör
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Älgstek med porter och svamp
Betyg 3.4 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Torkade kantareller
Betyg 3.7 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Aquapolitan
Betyg 3 av 5.
14 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Viltfärsspett med sirapsstekt vitkål och lingonyoghurt
Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Svampsås
Betyg 4.7 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga