Haricots verts med tranbärs- och apelsinsmör
![Haricots verts med tranbärs- och apelsinsmör](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_244785/cf_259/haricots_verts_med_tranbars-_och_apelsinsmor.jpg)
Enkelt, gott och fräscht! Krispiga haricots verts lyfts till nya höjder tillsammans med ett kryddsmör smaksatt med pistagenötter, torkade tranbär och fruktigt apelsinskal.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2022
![Haricots verts med tranbärs- och apelsinsmör](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_244785/cf_259/haricots_verts_med_tranbars-_och_apelsinsmor.jpg)
Ingredienser
6 portioner
100 g rumstempererat smör
3/4 dl pistagenötter
1 msk apelsinskal
1 dl hackade torkade tranbär
1 krm svartpeppar
1/2 tsk flingsalt
500 g haricots verts (bönor)
1 msk olivolja
1/2 tsk flingsalt
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smöret till mjölkproteinfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi983 KJ / 235 kCal
Fett20 g
Salt1 g
Kolhydrater10 g
Protein4 g
Kommentarer