Harissa
Harissa är en stark tunisisk chilipasta som passar till lamm, kyckling och grönsaksrätter. Pastan består av bland annat chili (skräll), vitlök, grillad paprika, spiskummin, koriander och tomatpuré. Den är enkel att göra och ännu godare att äta.
Ingredienser
2 dl
3 - 5 röd peppar (chili)
3 vitlöksklyftor
1 tsk hel kummin
1 stor grillad paprika (à ca 100 g)
1 msk tomatpuré
2 tsk torkad mald koriander
2 tsk mald spiskummin
1/2 tsk rökt paprikapulver
1/2 citron (1/2 citron motsvarar 1 msk saft)
1 tsk salt
1/2 dl olivolja
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat per dl.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi924 KJ / 221 kCal
Fett20 g
Salt3.5 g
Kolhydrater9 g
Protein2 g
Kommentarer