Harissa

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Harissa

Harissa är en stark tunisisk chilipasta som passar till lamm, kyckling och grönsaksrätter. Pastan består av bland annat chili (skräll), vitlök, grillad paprika, spiskummin, koriander och tomatpuré. Den är enkel att göra och ännu godare att äta.

Harissa

Ingredienser

2 dl
3 - 5   röd peppar (chili)
3   vitlöksklyftor
1 tsk  hel kummin
1   stor grillad paprika (à ca 100 g)
1 msk  tomatpuré
2 tsk  torkad mald koriander
2 tsk  mald spiskummin
1/2 tsk  rökt paprikapulver
1/2   citron (1/2 citron motsvarar 1 msk saft)
1 tsk  salt
1/2 dl  olivolja

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per dl.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi924 KJ / 221 kCal
Fett20 g
Salt3.5 g
Kolhydrater9 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Chilipesto
Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Melonsalsa med chili
Betyg 3.7 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Salsa diabla – Chilisalsa
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Morotsdipp med chili, ingefära, kokos och jordnötter
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Chilipaste med vitlök
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kimchidipp
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga