Hårt tunnbröd

Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
0
Hårt tunnbröd

Om du vill baka ditt eget tunnbröd ska du testa det här goda receptet på krispigt tunnbröd. Hårt tunnbröd är gott att äta som det är, med smör och pålägg eller som tillbehör till en måltid.

Hårt tunnbröd

Ingredienser

20 kakor
25 g  jäst
25 g  smör eller margarin
5 dl  mjölk
2 msk  brun farin
1/2 tsk  salt
1/2 tsk  hjorthornssalt
2 dl  fint rågmjöl
2 dl  rågsikt
ca 6 dl  vetemjöl

För alla

Bröden innehåller gluten men är fria från ägg.
Laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri mjölk
Mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett och byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ.

Gör så här

Tips

Om du är ovan att kavla gör en halv sats av degen första gången du bakar.

Gott med bara smör, messmör eller getost. Pröva också att lägga på kokt skivad potatis och stekt eller kokt abborre eller sik på brödet.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1086 KJ / 259 kCal
Fett4 g
Kolhydrater46.7 g
Protein7.8 g

Testa liknande recept

Bondbröd med pumpakärnor
Betyg 3.9 av 5.
72 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pomeransbröd
Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hembakat pitabröd
Betyg 3.5 av 5.
175 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mjukt tunnbröd med anis
Betyg 3.4 av 5.
45 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kruskavlat tunnbröd
Betyg 3.3 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kavelgris
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga