Hasselbackspotatis
Hasselbackspotatis är en riktig klassiker som passar till det mesta! Använd fast potatis och skär i tunna skivor, toppa med krispigt ströbröd eller ost som exempelvis parmesan, eller baka precis som den är med smör och salt.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2020
Ingredienser
4 portioner
12 fasta potatisar (12 st motsvarar ca 800 g)
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 krm paprikapulver
50 g smör
1 1/2 msk ströbröd
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett.
Receptet uppdaterades nov 2021 samt oktober 2023.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett.
Receptet uppdaterades nov 2021 samt oktober 2023.
Gör så här
Tips
Toppa gärna potatisen med riven ost.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1089 KJ / 261 kCal
Fett11 g
Salt1 g
Kolhydrater35 g
Protein4 g
Kommentarer
Alltid lika smakfullt
Anita
2024-04-03Bra och god maträtt
Michaela
2024-03-30Jag tucker att det tar snarare 1 och 1/2 timma(även 2 h) på ca 175 grader och potatisen blir mycket godare. Dessutom jag tycker att man ska smälta smöret först och sen dra över potatisen försiktigt. Det blir kanon!
Zvjezdan
2023-06-12Tack Zvjezdan och ni andra som kommenterat tiden i ugnen. Vi har nu sett över receptet och uppdaterat tiden. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-10-16