Havreflarn

Havreflarn måste ändå räknas till de snabbaste och enklaste kakorna att baka. På under en halvtimme kan du servera perfekta och spröda havreflarn. Rör ihop smör, grädde, sirap och naturligtvis havregryn med vetemjöl, bakpulver och socker. 5 minuter i ugnen och havreflarnen är fädiggräddade.

Ingredienser
ca 30 st
75 g smör
2 msk vispgrädde
2 msk ljus sirap
1 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 dl strösocker
Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per flarn.
Energi207 KJ / 49 kCal
Fett3 g
Salt0.05 g
Kolhydrater6 g
Protein0.3 g
Kommentarer
Hur får man plats med 30 st på 1 plåt? 😅 Fick 20 och ändå flyter alla ihop. Men gott kommer det bli!
Sofie
2025-04-17Lätt att baka och så jättegoda
Lena
2025-02-23Man fick bara 2 st
Helena
2024-12-30