Havrekaka med kardemumma
En riktigt god ”bake-off-kaka” är alltid bra att ha hemma. Blanda ihop degen och förvara rullen i frysen, skiva och grädda efterhand! Här är en spröd och god variant med havre och kardemumma. Använd ren havre så blir kakorna helt glutenfria.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2015
Ingredienser
ca 30 kakor
4 dl havregryn (använd ren havre för glutenfria kakor)
1 dl sojamjöl
1 dl rismjöl
1 dl majsmjöl
1 dl strösocker
1 krm vaniljpulver
2 tsk bakpulver
2 tsk stött kardemumma
150 g smör
1 ägg
Gör så här
Näringsberäkningen är per kaka.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi365 KJ / 87 kCal
Fett5 g
Salt0.13 g
Kolhydrater9 g
Protein2 g
Kommentarer
Goda kakor, brukar byta ut mjölet till det jag har hemma, ibland till någon dl hel mandel och idag bytte 2 av dl mjöl till malda jordnötter resp hasselnötsmjöl.
Eva
2020-04-18varför ska ugnen sättas på först av allt, dessutom när degen ska stå en timme i kylen
Leo
2019-07-07Hej Leo! Ja, nu blev det lite tokigt. Bättre att sätta igång ugnen senare. Tack för hjälpen så vi kunde ändra i receptet. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2019-07-09jag vill alltid också ha per 100 g
Bengt
2018-08-12Hej Bengt! Vi har valt att visa per portion för att 100 g av en måltid är svårare att relatera till och räkna på det dagsbehov man behöver. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-08-15